Wednesday, October 03, 2007

Of An Unfortunate Son


Hang mai byr duit aku skrg n amik blk benda2 hang.

Lps tu aku tak mau tgk muka hang, muka bini hang n anak hang.

Hangpa boleh pi mampus

or


Oi babi! Bayar balik hutang aku


No one deserved to get these kinda text messages. Especially from a father. As a son/daughter, I know one is not supposed to talk back or kurang ajar to their parents but when a father says this to his son, what else is the son supposed to do? Does the son deserve this kind of treatment for only borrowing RM100 from his father? I don't think so.


You're the worst father ever.

God, pls forgive me. Sesungguhnya aku berpuasa...


22 comments:

trueblue said...

Ish..this is someone you know? Scary, man...Cara cakap macam hutang beribu-ribu.

P/S: I dah buat your tag :)

AphroditeKuzz said...

ee abah sapa la tuuu...?
psst...gheta tak bwk ke kubor la haii...

Ms J said...

yarabbi...oghang lagu ni memang tak patut jadi pak budak pasai kughang ajaq - buat malu kaum saja chakap loqlaq lagu ni.
kesian anak dia.
hutang beghibu ka, sechonet ka, memang tak patut chakap kasaq macam ni.

chait!

akula said...

Hmm, Sapa le pulak tu? I agree that the son did not deserve to be curse like this but bayar jelah hutang orang tua tu.

east43street said...

Dik, ni quote dari drama tv ke atau in real life? Kalau bukan drama rasanya masyarakat kita dan sakit dah ni.

UglyButAdorable said...

ooohhh...man!!! and i thot my father was bad...sian budak tu...sumone u know?

Anonymous said...

*speechless*

heart goes out to the son...

xoxo,
banana

Da Winged Acrophobic said...

Maybe bapak tu dah nyanyok? Or dah kena male PMS? Or just being a cranky old fart? Still, whatever the reason, I agree it's overboard over RM100. Lagi-lagi anak sendiri pulak tu....

diamond baby said...

takkan pasai duit 100 hinggit je dah cakap camtu? mungkin ada benda2 lain kot..but anyway, memang tak patutlah cakap camtu, kalau ye pun marah sgt, they should talk things out..isk isk

Theta said...

Hmmm, I'm speechless. Isn't one supposed to restrain one's anger during Ramadan? Or is that too much to ask?

Sigh, I wonder what triggered this kind of harsh talk...

ardy said...

Old people are weird. Sometimes they behave strangely, so not themselves. Blame it on age, or loneliness, or any other factors.

But sometimes, that is just the way they are. Rude and harsh. And unrepentive. The worst kind.

Yours Truly ... XOXO said...

i have to agree with ardy... happens to me all the time!

harsh...

Dade Ghost said...

Macam ni punya bapak pun ade ke? Kawan kamu tu anak angkat kot?

Whatever, kita manusia ada adab....

EDDY PURNAMA SPARROW said...

ayoyo....sape punye bapak inilah...aiyoooo....

katakbesar said...

nothing is impossible
in today's world
:(

ti.e.na said...

seratus je pun..or maybe the son da beratus2 kali pinjam seratus n x byr2?:P

Crash Test Mom said...

kalau dia panggil anak dia babi, bapaknya tu apa?? sheesh.. what kinda of a father is that?

suzequatro said...

tiena..haha u so funny :)

DiaHarris said...

??!!

ada ker father mcm tu...??

*terkejut*

selamat hari raya sis!

Cosmic_GurL said...

trueblue - Yeah it's someone I know. Very close to me :(

Kuzz - Hang tau benda tu tapi dia ni tak tau kot duit tak leh bawak kuboq

ms j - Kan?!! Baghu hutang RM100 bukannya RM1 juta! Mmg mulut takdak insurance

akula - No one deserve that kida harsh words bro. Tahulah anak dia nak bayar hutang, takyah la maki2 camtu :(

Eas43t - Ni betoi punya cerita bukan drama...mmg sakit orang tua tu!

UBA - Yeah someone I know...But I bet u your dad sure tak maki hamun camtu..Tambah lagi bln2 posa ni kan :(

Banana - heya dear! we've missed ya..yeah poor son...

WA - Setahu i tak nyanyuk lagi but u may be right on male PMS but it's still harsh right?

DB - So far yang I tahu pasal duit jer lah...mmg tak patut

theta - The dad mmg mcm tu. main cakap jer without thinking. tulah, tak ingat agaknyer bln2 puasa ni kena byk sabar.iskh!

Ardy - Yeah ure so right abt unrepentive. Dah tua bukan nak buat perangai elok2, lagi teruk adalah..tak ingat mati agaknyer...

XOXO - I read your blog :(( My heart goes otu to you my dear..

Cosmic_GurL said...

DG - Anak betul la..kalau anak angkat lagi tak leh maki camni tau..dosa besar!

Eddy - mmg ayoyo pun! bapak yang tak makan saman!

katakbesar - Yeah, ure right. We hear anak maki hamun makbapak so it's normal to hear bapak maki hamun anak even tho all those things shouldnt have happened in the first place...

tiena - LOL! Time ni pinjam RM100 jer la

CTM - Exactly!!! I pun tak tahu how the dfad thinks..tak rasa guilty ke maki hamun anak camtu?

Suze - yeah, can count on tiena to make such comments :P

Diahariss - Apa plak takder.Like KB said, nothing is impossible. Slmt hari raya to you too dear :)

Daddy & Mummy said...

ish!! ngerinya!!! a'way, selamat raye!! =)